tiistai 14. tammikuuta 2014

Vientiane, Laos 2



Saavuttiin aamu viideltä Vientianeen pitkän ja unettoman bussimatkan jälkeen. Siis tosiaan bussi oli sleeping bus, mutta ainot vika oli ”sänkyjen” pituudessa. Sängyt oli tuoleja, jotka sai ihan makuuasentoon ja pituutta näillä oli noin 150cm. Siinä ahtaudessa sai vain haaveilla mukavista yöunista varpaat koukussa. Ei haitannut, sillä meijän ihanat hostellin työntekijät muisti meijät ja pelasti uneliaat tytöt aamuyön pimeydestä. Mentiin siis hostellille, jossa oltiin nukuttu aikasemmin jo yksi yö. Työntekijät otti meijät avosylein vastaan ja saatiin mennä tv-huoneeseen jatkamaan  uniamme. Nukuttiin niin sikeästi ja hyvin univelkojamme kiinni ennen päivän alkamista.
Kohteena oli siis jo toisen kerran Laosin pääkaupunki Vientiane. Tällä kertaa haluttiin käydä tsekkaamassa paljon puhuttu Buddha park. Otettiin tuktuk, joka ajeli noin 45 minuuttia ulos kaupungista. Me ei tosiaankaan tiedetty paikan olevan näin kaukana keskustasta, mutta ei se mitään. Saavuttiin Buddha parkiin ja sisäänpääsymaksu oli 50c, eli ei paljon mitään. Puisto oli täynnä Buddha patsaita ja muita kivipatsaita. Saatiin paikasta pikkasen enemmän irti, kun yksi munkki tuli juttelemaan meille ja kertoi jotain Buddha juttuja. Joka viikonpäivälle on oma Buddhansa ja  tietyn Buddhan luonne tulee sille ihmiselle joka on syntynyt sinä tiettynä viikonpäivänä. Hienosti selitetty. Anyways, kierreltiin puistossa aikamme ja lähdettiin takas kaupunkiin. Ihan hieno paikka, mutta ei ehkä tuon ajomatkan arvoinen.

Illalla käytiin kiertämässä vielä night market läpi ennen yöbussiin hyppäämistä. Tuotteet oli hinnoteltu valmiiksi, eikä tarvinut tinkiä. Toisin oli Luang Prabangissa, jossa piti koko ajan tinkiä ja taistella.
Tällä kertaa yöbussi oli vähän mukavempi, jos sai nukkua jonkun tutun kanssa. Nukuttiin siis yhdessä Hennan kanssa semmosessa metrin levysessä sängyssä ja yö meni ihan mukavasti. Kuultiin vaan hienoja tarinoita näiltä tyypeiltä, jotka sai nukkua jonkun tuntemattoman kainalossa väkiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti