perjantai 10. tammikuuta 2014

Luang Prabang, Laos


Saavuttiin myöhään illalla Luang Prabang nimiseen kaupunkiin Pohjois-Laosissa. Oli ihan pilkkopimeetä ja lähettiin etsimään nukkumapaikkaa. Löydettiin semmonen kiva Oudomphong Guest house ihan keskustasta. Hetken lepäilyt, laittautumiset ja ulos. Meijät oli kutsuttu viettämään iltaa kaupungin laidalla olevaan keilahalliin. LP:ssa oli taas tuommonen salakapakka meininki ja kun tuktuk-kuskille sano bowling, niin ne tosiaankin ties mitä on meneillään. Ilta meni rattosasti ja oli tosi hauskaa! :)
Seuraavan päivän ohjelmassa oli Kuang Si vesiputous ja skootterin vuokraus. Skootteri oli manuaali ja poitsut kyseli koko ajan, jos oon ennen ajanu moottoripyörää. Vakuuttelin, että oon ja lisenssit löytyy, hyppäsin mopon päälle ja tuli pikkanen hämmennys. Kytkin puuttu ja vaihteet oli ihan erilaiset, haha. Nojoo, kyllä sitä oppi sitten ajamaan hetken arpomisen jälkeen, mut oli silti vähän tyhmä olo. Ei kytkintä! :D
Siitä ajeltiin reilut 30km vesiputoukselle kiemurtelevaa vuoristotietä. TAAS niitä maisemia, vau! Pieniä kyliä toinen toisensa jälkeen, yksi vesipuhveli keskellä katua ja oltiin perillä. Mopo parkkiin ja pienen sisäänpääsymaksun jälkeen puistoon. Käveltiin polkuja pitkin putouksille päin ja siitä matkalta löyty myös muutama karhu. Siellä ne kölli ja oli söpöjä.
Sitten tuli vastaan ne altaat ja putoukset. Taas vähän vaikea sanoin kuvata, niin tästä vähän kuvakollaasia.
Seuraavaksi päiväksi oli varattu vähän norsusafaria. Meijät haettiin minivanilla ja vietiin johki norsutilalle tunnin ajomatkan päähän. Ensin vähän normi norsuratsastusta kopassa. Sen jälkeen 5minuutin norsunkoulutuskurssi ja norsun niskaan istuskelemaan. Pieni rundi maalla, jonka jälkeen lähettiin uimaan norsujen kanssa. Oli pikkasen huikeeta! Siellä ne sylki vettä päälle, sukelteli ja hengas vedessä niin et silmät vaan näky. Norsut on vaan niin söpöjä.
Illalla fiilisteltiin koko päivää ja käytiin vähän night marketissa ostoksilla. Tavattiin paikallisia ja jäätiin kuuntelemaan kun ne laulo ja soitti kitaraa porukalla. Rento ilta. Siitä sitten yöbussiin nukkumaan ja nokka kohti Vientianea ja 4 000 Islands:ia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti