sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vang Vieng, Laos

Laosin Vang Vieng tunnetaan nuorten suosimana biletyskohteena ja tubeilusta. Tubeilu meinaa traktorin sisärenkaan varassa kellumista Nam Song joessa, jonka varsia reunustavat useat baarit, liaanit josta hypätä veteen, hurjat vesiliukumäet, korkeat hyppytornit ja alkoholin huuma.
Tai oikeastaan...reunustivat.
Tälle biletykselle tuli loppu 31. elokuuta vuonna 2012, kun nuoria matkailijoita kuoli kymmenittäin näihin surmanloukkuihin. Tubeilu on vielä mahdollista, mutta ihan rauhallisissa merkeissä muutaman salakapakan suojin.
Saavuttiin Vang Viengiin keskellä päivää ja kadut ammotti tyhjyyttään. Kylä oli pieni, mutta täynnä guest houseja ja ravintoloita, asiakkaat vaan puuttuivat. Käveltiin hetken aikaa tien reunusta ja etittiin majapaikkaa rinkat selässä. Nähtiin guest housen kyltti ja kysyttiin oliko huoneita vapaana. Päästiin majoittumaan kivan oloseen paikkaan nimeltä Nazim Guest house, 3,5€ yöltä per henki privahuoneella. Paikan omisti tosi soma paikallinen perhe, johon kuulu isä, äiti ja kasa pikkulapsia. Haluttiin sponsata niitä vielä sen verran, että syötiin meijän lounas tuossa alakerrassa. :)
Me vaan nautiskeltiin ensimmäinen ilta henkeä salpaavista maisemista ja paikallisesta oluesta beerlaosta.
Toinen päivä omistettiin Tubeilulle. Voin kertoa, että se olikin yks elämäni hauskimpia ja parhaimpia hetkiä! Tubeilu, ah. <3 Renkaan vuokraus ja tuktuk kyyti jonnekkin yläjuoksulle maksoi 55 000kipiä eli noin 5,5euroa. Hintaan sisälty myös 60 000kipin deposit, jonka sai takaisin rengasta palauttaessa.
Siinä me lilluttiin joessa, nautittiin auringosta ja upeista maisemista. Me nautittiin ja hymyiltiin. Otettiin chillisti ja annettiin joen virran viedä meitä mukanaan.

 Muutama kerta meitä huudeltiin näihin "salakapakoihin" ja meininki oli ihan hyvä, vaikka porukkaa olikin aika suppeesti. Mahti meininki loppuun asti ja oltiinki Hennan kanssa ainoot, jotka jakso koko matkan alusta loppuun reilut 3km mennä. Wohooo! Loppua kohti alko tulemaan jo vähän viileä, kun aurinko laski puiden taakse, mutta kyllä kannatti. Oli meinaan semmonen voittaja fiilis, kun saavuttiin perille. Muut lopetti leikin kesken ja taittoi loppumatkan veneen tai tuktukin kyydissä. Mutta meistä löyty tätä suomalaista sisua! Perkhele!
Tuo on siis olut tölkeistä rakennettu joulukuusi. Joulumeininkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti