sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Siem Reap, Kambodza



Saavuttiin Kambodzan Siem reapiin keskellä yötä ja taas oli hakusessa yöpaikka. Meille oli sanottu matkan kestävän noin 10h, mutta tosiaan se kestikin sen 19h. Täällä eletään vähän tässä Aasian ajassa ja siihen kannattaa tosiaan varautua jos on kiire lennolle tai jonnekkin muualle. Meijän entinen ”naapuri” Tin lähti mukaan etsimään jotain nukkumapaikkaa. Päädyttiin Temple Villa nimiseen Guest houseen. Otettiin yhteinen huone kolmistaan ja päästiin vihdoin nukkumaan.
Aamulla käytiin vuokraamassa pyörät ja tutustuttiin tähän Kambodzan kaupunkiin. Kaupungistahan tekee ihmeellisen tuo Angkor Wat temppelialue, minne oltiin suuntaamassa seuraavana päivänä. Poljettiin ympäri kaupunkia ja kateltiin vähän paikkoja. Pysähdyttiin syömään vähän Tex Mexiä ja kateltiin kauppoja ja kojuja. Keskusta oli aika pieni, sieltä löyty tietenki pub street, night market, paljon kojuja ja hieromapaikkoja. Kaupunki oli tosiaan aika täynnä turisteja, ympäri kaupunkia oli paljon roskia  ja köyhyys näky jo kaukaa. Paikalliset osas kyllä ihmeen hyvin englantia, joka oli hieno juttu. Illalla lähettiin tuktukilla katsomaan auringonlaskua yhdelle temppelille. Siellä me istuttiin ja katottiin, kun taivas vaihto väriään vaaleansinisestä mustaan. (Niin ja käytiin samalla ostamassa liput tälle Angkor wat temppelialueelle. Liput tulee myyntiin aina edellisenä päivänä klo 16.45 ja päivän lippu maksoi 20$.)

Angkor wat temppelialue oli ihan jäätävän iso. Sinne oli mahollisuus pyöräillä (n. 12km) tai mennä tuktukilla. Mentiin kattomaan auringonnousua, lähettiin kolmistaan aamu viidelta ja kelattiin että tuktuk olis mukavempi vaihtoehto kolmen tunnin yöunien jälkeen. Oli ihan pilkkopimeetä ja vaan muutama taskulamppu näytti tietä. Siellä me käveltiin ihmisvilinän seassa jonnekki lätäkön reunalle. Seistiin siinä pimennössä hetki, kunnes aurinko alko näyttämään meille valoa. Lätäkön toisella puolella tönötti valtava temppeli upeine yksityiskohtineen, wau! Auringonsäteet pilkotti temppelin tornien takaa ja alue oli ihan hetkessä valoisa. Kun aurinko oli saanut viimeiset säteensä temppelin yläpuolelle, lähettiin tutustumaan itse temppeliin. 
Käytiin kolmella eri temppelillä kattelemassa paikkoja. Hienoohienoo ja kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti