perjantai 15. marraskuuta 2013

Jomtien beach, Pattaya.

Mitä tässä onkaan ehtinyt taas tapahtua! Netti ainakin pätkinyt ja kuvat ei oo latautunut, muuten kaikki aika jees. :D

Yhtenä aamuna herättiin aikasin ja otettiin lavataxi Buddha vuorelle, joka sijaitsee Pattaya beachin ja Jomtien beachin välissä. Matka meni ihan hujauksessa ja oltiinkin jo perillä näköalatasanteella. Tasanteelta näkyi koko Pattayan kaupunki! Upeat näkymät ja lämmin ilma, ah.


Hetken maiseman ihastelujen jälkeen jatkettiin matkaa vieressä olevalle Buddha alueelle. Pieni, mutta kaunis alue, josta löytyi joka viikonpäivän Buddhat (ja söpöjä kissoja.)



Jatkettiin mäkeä alas kävellen paahtavassa kuumuudessa ja sen jälkeen vielä vajaa kilometri mäkeä ylös, niin oltiin Big Buddhan luona. (Ainiin, ja vielä ne 50 rappusta ylös.) Big Buddha istui siinä edessämme jalat ristissä ja ihasteltiin sitä kimalletta hetki. Vielä alue ympäri, josta löytyi muutama Buddha patsas ja temppeli vielä lisäksi.




Tästä suuntamme oli kohti Jomtie beachia. Mopotaxi oli tarjolla 100 bahtilla eli reilu kahdella eurolla. Siihen vaan kaksi ihmistä kyytiin plus kuski ja menoksi. Aika hurjaa vauhtia vedettiin mäkeä alas, yksi ilman kypärää ja jalat roikku missä sattu. Autojen ohitse ahtaista koloista ja kaasua kuoppiin. Aikamoista kyytiä. Voisin vaikka vannoa, että hiukan olis pelottanut jos ei olis kokemusta tuosta moottoripyöräilystä.

Jomtie beach häämötti edessämme tai sen verran kun sitä taas näkyi aurinkotuolien ja varjojen alta. Kokeilimme Mondon suosittelemaa ravintolaa nimeltä Surfkitchen ja voin suositella eteenpäinkin. Lista oli laaja Thai-ruoasta sushiin ja kaikkea perussettiä siltä väliltä. Syötiin muutamat Sushit, Tom Yum Kung keitto ja jälkiruoaksi double brownie. Oli herkkua!


Ruokailujen jälkeen mentiin Mondon suosittelemaan ja PADin hyväksymään laitesukellusliikkeeseen ja varattiin seuraavalle päivälle sukellusreissu, jeij!

Niin ja illalla vielä leffaan 100bahtilla eli reilulla kahdella eurolla ja ihan vähän suomalaiseen tapaan herkkuja messiin. Mainosten jälkeen oli tuttuun tapaan noustava seisomaan ja kunnioittamaan Thaimaan kuningasta. Noin viiden minuutin ajan elokuvissa pyöri lyhytelokuva kuninkaan teoista ja elämästä. Leffana pyöri Escape Plan! Suosittelen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti