lauantai 16. marraskuuta 2013

Sukelluspäivä!

Yksi päivä oli siis pakko uhrata päivän mittaiselle sukellusreissulle. Lähdettiin liikkeelle heti aamusta, kun Mermaids nimellä varustettu pakettiauto tuli hakemaan meitä hotellilta. Haettiin kamat toimistolta ja jatkettiin satamaan. Satamassa tönötti söpö sinipunainen vene, jonne hyppäsimme. Otimme kannella rennosti, kun vene liikkui laineissa reilun tunnin ajan lähelle pientä saarta.  Saari oli nimeltään Koh Rann.



Kohteenamme oli kaunis ja värikäs koralliriutta. Kamat päälle ja hyppy veteen. Hetken sukelluksen jälkeen näin hiekassa kauniin ja ison meritähden, joka liikkui laineiden mukana. Tästä vielä eteenpäin erilaisten värien ja korallien seassa, niin vastaan tuli iso merikilpikonna. Aivan ihana kilppari, joka ui vedessä rauhallisesti meistä pois päin välittämättä sen enempää. Upea värien loisto ja kasvien kirmaus. 12 metrin sukellus oli hetkessä ohi, mutta onneksi oli vielä toinen kerta edessä.




Laitoimme sukellusvehkeemme valmiiksi seuraavaa sukellusta varten ja söimme lounasta. Buffet pöydässä oli tarjolla riisiä, kanaa, kasviksia ja hedelmiä, nam!

Maha täynnä ja hyppäsimme veteen nyt toista kertaa. Tällä kertaa kävimme 16,5metrissä. Uimme jättimäisen kalaparvin läpi ja vastassamme oli metrin pituinen hai. Se vaan taisi pelätä meitä enemmän, kun me sitä. Hai ui kivien väliin piiloon ja saimme napattua siitä muutaman kuvan kivien välistä. Sukelluksen lopussa löysimme korallien välistä vielä yhden erikoisen kalan eli boxfish!





Jee, onnistuneet sukellukset ja mahtavat bongailut. Vielä oli vajaa parin tunnin matka takaisin satamaan. Hyvä mieli ja mahti päivä. Kiitos mermaids diving center! Suosittelen lämpimästi, jos mietitte sukellusreissua Pattayalla! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti