sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Bangkok, Thaimaa

Bangkok. Paikallisille Krung Thep eli enkelten kaupunki. Miljoonakaupunki täynnä tuoksuja ja monenmoista nähtävää!  Alkuun piti nauttia hetki auringosta ja lämmöstä altaalla, jottei tuolla kaupungilla kärtsää heti. Aurinko porotteli ja lämpöä oli semmoset +37c.


 
Siitä jatkettiin sitten metrolla markkina alueelle, joka sijaitsi Kamphaeng Phet nimisen metropysäkin läheisyydessä. Metro on täällä todella kätevä kulkuneuvo ja maksaa vaivaiset 29bahtia eli noin 0,70€. Markkina alue oli ihan valtava! Toisella puolella tietä oli ruokamarkkinat, missä myytiin kaikenmaailman ruokia. Täällä tosiaan käytetään hyväksi eläinten kaikki ruhon osat, huhhuh. Ankannokkaa, kananmaksaa, mahalaukkuja ja kaikkea korvien ja saparon/hännän väliltä. Ostettiin itsellemme kolme annosta ruokaa noin 3eurolla ja vasta syömällä selvisi mitä oltiin ostettu, (jos sillonkaan). Kaikki menut oli kirjoitettu Thai-kirjaimin ja myyjät puhu lähinnä vaan Thai-kieltä. :D





Sen jälkeen ison tien toiselle puolelle tavara- ja vaatemarkkinoille. Kojuja, myyjiä ja kaikenmaailman sälää ja tavaraa silmänkantamattomiin. Tosiaan porukkaakin oli suunnattomasti ja osa tungeksikin kyynerpää taktiikalla eteenpäin. Löysin itselleni ihanan Cup cake-topin (80baht eli noin 2 €) ja tummansinisen mekon (200baht eli noin 4,8€). Pikkasen liian edullista!

 
Yhtenä päivänä eksyttiinkin keskustaan ja huijatuksihan sitä tultiin, mutta annettiin mennä hyvänä lahjotuksena tällä kertaa. Ensin metrolla Hua Lampong pysäkille ja siitä TukTuk miehet tuli tarjoomaan kyytiä veneelle 30bahtia eli noin 0,70€. Arvattiin, että tässä on nyt joku pieni jekku takana, mutta mentiin silti. Halusin niin kovin kokea Bangkokin jokiristeilyn! TukTuk vei meidät "niiden omalle spotille" ja siellähän sitten taisteltiin hinnoista jonkun aikaa. Kerran kun oli jokiristeily koettava, niin maksettiinhan siitä sitten hyvä hinta. 1000bahtia eli noin 24€ kahdelta hengeltä. Pitkähäntäveneellä vedeltiin Bangkokin Chao Phraya jokea pitkin The Grand Palacen hålleille.




 Tosiaan seuraava nähtävyys oli The Grand Palace ja 300 metrin kävelymatkalla meitä yritettiin huijata noin 20 kertaa. "Ei sinne pääse sisään noilla vaatteilla" "Buddha on tuolla, tulkaa kyytiin 300bahtia" yms. TÄYTTÄ HUIJAUSTA! :D Ihan vaan vinkkinä, älkää uskoko ketään! Menkää vain täydellä höyryllä eteenpäin, sinne minne olette matkalla. Vielä Palatsi alueen ulkopuolella myytiin mekkoja ja paitoja ja sanottiin, ettei sisään pääse shortseilla. Oltiin puettu jo päälle, kunnes kuultiin kuulutus "sisältä saa vaatteita ilmaiseksi". Mekot pois ja sisälle jonottamaan. Vaatteiden pantti oli 200 bahtia, mutta sen sai takaisin vaatteita palauttaessa. Aika karuja vaatteita, mutta niillä mentiin. Ja onneksi ei oltu ainoat ihmiset karseissa vaatteissa. :D
 
The Grand Palace oli aivan uskomattoman ihana upeineen yksityiskohtineen ja kultasin kimaltavien koristeineen. Wau! Itse rakastuin paikkaan täysin. Alue oli aivan valtava ja sieltä löytyi monenlaista temppeliä, pihaa ja Buddhaa. Aluetta kierrettiin noin 3 tunnin ajan 500bahtilla eli noin 12eurolla. Sisäänpääsymaksulla sai lipun myös galleriaan, jossa esiteltiin kuninkaallisten vaatteita.





 
Poistuessamme The Grand Palacen alueelta, jatkoimme matkaamme muurin vieressä kulkevaa tietä pitkin. Kävelimme noin 10minuutin ajan, kunnes saavuimme Wat Po temppelialueelle. Lippu sisään maksoi 100bahtia eli noin 2,4€. Päälle piti laittaa hieno vihreä aamutakki. Pientä rispektiä Buddhalle, ettei olkapäät ja polvet näy naisilla. Temppelissä makasi noin 47metriä pitkä Buddha, joka oli tosiaan näkemisen arvoinen. Siinä se makasi tyytyväisenä turistien räpsiessä kuvia. Temppelialue oli samantyylinen, kuin The Grand Palace. Upeita rakennuksia, kiiltoa ja kimmellystä! Lipulla sai vielä ilmaisen vesipullon matkaansa, joten ei paha hinta.






Wat Pon ulkopuolella odottelivat taxit ja tuktukit, jotka halusivat tarjota älyttömän kalliita kyytejä pysähdyksillä. Mitä nämä pysäkit sitten meinas? Oltiin kuultu näistä, että kuskit pysähtyvät jollekkin  kaupalle ja siellä sitten esitellään vaatteita tai tavaroita ja niitä tyrkytellään viimeiseen asti. Voi ahdistus! No anyways, ei menty kun tiedettiin niitten jekut. Hypättiin paikalliseen bussiin numero 47, jolla pääsi ilmaiseksi isolle ostoskeskukselle nimeltä MBK. Siellä istuttiin paikallisten seassa kämäsessä bussi, jossa ei tarvinut ilmastointia. Miksi? Koska bussissa ei ollut ollenkaan ikkunoita. :D Hyvä tuuletus.
 
MBK oli valtava! Ja siis todentotta, edes New Yorkin Macys ei ollut näin iso. Satoja puhelinkauppoja, kampaamoita, elektroniikka ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Viihdyttiin ostarissa parisen tuntia ja otettiin loppuun vielä hiustenleikkuu (180bahtia eli 4,3€) ja manikyyri lakkauksella (250€ eli noin 6€). 

Pinkkiä of course!



Krung ThepKru
Krung Thep

1 kommentti: