lauantai 18. huhtikuuta 2015

Opiskelijavaihdon arkea Itävallan Innsbruckissa

Ehdin olemaan kolme viikkoa Suomessa ja siinä ajassa ehti tapahtumaan vaikka mitä. Aika juoksi jalkojen alta ja yhtäkkiä olin täällä, Itävallan Innsbruckissa. Pää tyhjänä ja hämillään pääsin mun tulevalle asunnolle. Kiva ja siisti opiskelija-asunto kaupungin laidalta (ja samalla myös äänekkäin bileluola). Tykkäsin silti. Siitä se Erasmus opiskelijavaihto sitten alkoi.
Seuraavana päivänä kouluun kolmen päivän orientaatiopäiville, missä selitettiin yleisesti koulusta, tunneista ja muista tärkeistä ja hyödyllisistä asioista vaihtoon liittyen. Tutustuin samalla niin moneen ihmiseen, että oli ihan mahoton muistaa kenenkään nimiä. Orientaatiopäivillä kierrettiin myös kaupunkia, sekä käytiin sopimassa tulevista kursseista. Kaikki vaikutti todella hyvältä!
Innsbruck on tosi nätti ja pieni kaupunki. Upeet vuoret ympäröi tätä kaupunkia ja nää maisemat lumoaa kenet tahansa. Semmosta postikorttikuvaa ettei mitään jiitä! Talot on söpöjä ja usein yhteen pötköön rakennettuja värikkäitä palikoita. Kaupungista löytyy kiehtova vanhakaupunki sekä kiemurteleva vuorilta valuva joki. Laskettelukeskuksia ja maisemapaikkoja on kymmenittäin kaupungin lähistöllä. Ite rakastuin taas vaihteeksi tähän kaikkeen samantien!
Vaihto on kuitenkin alkanut aika lepposasti, mutta muutama päivä on ollut samalla elämäni rankimpia koulun suhteen. Luennot on täällä tosi pitkiä tai siltä ne ainakin tuntuu, kun useimmat kurssit vedetään yhteen putkeen ja mahdollisimman nopeasti pois alta. Koulupäivät kestää useimmiten 9-16.30, paitsi tiistaisin kun pitäis opiskella hiukkasen paikallista kieltä eli saksaa 18-20.15, yh.
Onneks vapaapäiviä on paljon. Eli tavallaan sillain, kun on hommia niin tehään paljon kerralla ja kun taas rentoillaan niin rentoillaan sitte kunnolla. mun mielestä ihan hyvä systeemi, ni pääsee välillä vähän lomailemaankin.

Vapaapäivinä oon käynyt lumilautailemassa, lenkkeilemässä, kiertänyt kaupunkia tai muuten vaan nauttinut elämästä. ilmat on koko ajan lämpimämpiä ja ollaan päästy pari kertaa jo terassille topit päällä juomaan yhet sidukatki, jeij!

Bileitä on jatkuvasti eli lähes päivittäin. Ihan hauska tapa tutustua muihin vaihtareihin, vaikken ihan hirveesti oo jaksanut bileissä juostakkaan. Mut ne vähät mitä oon, niin JeaH!

Kolmantena orientaatiopäivänä meillä oli opintomatka Salzburgin suolakaivoksille. Lähettiin aikasin aamulla bussilla kohti Salzburgia. Suolakaivoksilla ved
ettiin suojavaatteet niskaan ja vedettiin maan alla ihmetellen ja kuunnellen opasta. Hieno paikka, josta sai muistoksi pienen suolapurkin. Ihan hieno kokemus. Iltapäivällä kierreltiin Salzburgin kaupunkia nelisen tuntia kaatosateessa. Nätti paikka, mutta olis varmasti antanut enemmän, jos ilmat olis ollut vähän paremmat.
Seuraavalla viikolla tehtiin opintomatka myös St. Antoniin. Upea laskettelukylä noin reilu tunnin ajomatkan päässä Innsbruckista. Päästiin opastetulla kierroksella St. Antonin huipulle ja tutustumaan Apres ski-menoihin. Mielettömiä maisemia ja mahtavia bileitä. Muutama kalja anto potkua tanssilattialle. Valitettavasti bileet jäi vähän lyhyeksi bussin aikataulujen puitteissa, mut oli silti huikeeta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti