maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen retki: Praha, Tsekki

Seuraavan viikon kohteena oli Itävallan yksi naapurivaltio eli Tsekin tasavalta. Meillä oli pidennetty viikonloppu vapaana koulusta ja päätettiin lähteä reissuun 12 hengen porukalla. Olin käynyt Prahassa jo kerran aikasemmin, mutta halutti silti lähteä sinne vielä uudestaan! Vuokrattiin kaks autoa BlaaBlaacarista sekä iso omakotitalo Airbnb:n kautta viikonlopuks. Ajoin ite pienempää autoa, kolme kaveria kyydissä. Me lähettiin kruisailemaan kohti Prahaa jo vähän aikasemmin, kun toinen lastillinen. Isompi auto tuli sitten muutama tunti perästä. Automatka meni mukavasti ja ajaminen Itävallassa, Saksassa ja Tsekeissä ei poikennut hirveästi Suomen liikenteestä (paitsi nopeusrajotukset tietty!) Talon löytäminen oli haasteellisempaa, kun kuviteltiinkaan. Pyydysteltiin autoa lapsiperhe-omakotitaloalueelta, kunnes tunnin etsintöjen jälkeen löydettiin oikea talo, yes! Talo oli iso ja tilava ja ylitti meijän odotukset täysin.
Ekana iltana pidettiin pienet bailut kämpillä ja kait mun vanhenemistakin juhlittiin hiukan! Kiitos tärkeydet, kun muistitte. Forever 21!
Seuraava päivä kulutettiin Prahan keskustassa pyörien ja nähtävyyksiä kierrellen, näihin kuului Kaarlensilta, astronominen kello, Vanhan kaupungin aukio sekä Prahan linna. Kavuttiin kaupungin laidalla olevalle korkealle kukkulalle, josta näkyi koko upea Praha.
Toinen ilta nautittiin hyvästä ruuasta ja vaahtokylvystä skumppapullon kanssa. 
Upea viikonloppu mukavassa seurassa. Mitä muuta sitä vois tehdä, kun hymyillä tän jälkeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti